Trimmen? Wat houdt het in?

Trimmen is een verzamelnaam voor vachtverzorging. In het algemeen houdt dit in het verwijderen van oude, dode vacht. Hierdoor krijgt de nieuwe gezonde vacht de ruimte zich verder te ontwikkelen. Ook het inkorten (knippen) van de vacht is bij sommige honden van belang, zodat de hond zelf geen hinder heeft van zijn lange haren en het makkelijker klitvrij houden van de vacht. Elk type vacht vraagt om een aparte vachtverzorging. Dit verschilt per ras, maar kan ook verschillen door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan bijvoorbeeld castratie/sterilisatie, wisselde weeromstandigheden, voeding, medicatie en stress.

Een gediplomeerde trimster kan de vacht van uw hond vakkundig beoordelen en voldoen aan de vraag welke deze nodig heeft. Er zijn verschillende technieken die toegepast kunnen worden; knippen, scheren, effileren, uitdunnen, plukken, strippen, ontwollen, wassen en kammen/borstelen.

Hoe vaak uw hond naar de trimsalon moet, hangt van het type vacht af. Een plukhond komt ongeveer 1x per half jaar en een Shih Tzu 1x per 6 tot 12 weken. Dit hangt ook erg af van het gewenste model en het eigen onderhoud wat u zelf kunt verrichten.

Alle honden komen in aanmerking voor een bezoek bij de trimsalon. Ook de kortharige honden, want deze verharen immers ook. Naast honden komen er ook vaak katten en konijnen in de trimsalon.


Laatste posts